Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Οι πιο περίεργες παραλίες.

Προφανώς δεν είναι όλες οι παραλίες το ίδιο, κάποιες διαφέρουν αισθητά από τις υπόλοιπες. Ξεχάστε λοιπόν το τρίπτυχο άμμος, απέραντο γαλάζιο και κοκοφοίνικες και ελάτε μαζί μας σε μια βόλτα στις πιο περίεργες παραλίες του κόσμου.



Στο άκουσμα «διακοπές στη θάλασσα», οι περισσότεροι πλάθουν στο νου τους μια ειδυλλιακή εικόνα της τέλειας παραλίας, πιθανόν με λευκόχρυση λεπτή άμμο, καθαρά καταγάλανα νερά και γύρω-γύρω μεγάλα μεγαλοπρεπή φοινικόδεντρα να παρέχουν την πολύτιμη σκιά από τον δυνατό ήλιο. Στην πραγματικότητα όμως υπάρχει μεγάλη διαφορά από παραλία σε παραλία και σίγουρα δεν είναι όλες οι παραλίες βγαλμένες από καρτ ποστάλ από νησάκια του Ειρηνικού. Για αυτό λοιπόν σας παρουσιάζουμε μερικές από τις πιο «περίεργες» και ασυνήθιστες παραλίες που μπορεί να συναντήσετε στις περιπλανήσεις σας στον κόσμο.

«Tropical Islands Resort», Κράουσνικ, Γερμανία
Παρά την εντύπωση ότι οι Γερμανοί πρέπει να ταξιδέψουν μακριά για να βρουν μια παραλία με τροπικό κλίμα, αυτό το τουριστικό θέατρο εσωτερικού χώρου φέρνει το τροπικό κλίμα στους Γερμανούς. Για την ακρίβεια το τροπικό κλίμα βρίσκεται 60 χιλιόμετρα νότια του Βερολίνου. Πρόκειται για το μεγαλύτερο κλειστό water park, με ύψος 32 ορόφους. Ακόμα και στις πιο ψυχρές μέρες του χειμώνα μπορείτε να έρθετε και να παίξετε στην άμμο, κάτω από φοινικόδεντρα, ή να ρίξετε μια βουτιά στη «θάλασσα». Αν βέβαια όλα αυτά σας φαίνονται κουραστικά, μπορείτε να κάνετε ηλιοθεραπεία στην αμμουδιά με ένα ποτό, αφού η στέγη της νότιας πλευράς είναι διάφανη. Στον ίδιο χώρο υπάρχει και το μεγαλύτερο τροπικό δάσος εσωτερικού χώρου, με πάνω από 50.000 φυτά, ενώ υπάρχει και η μεγαλύτερη νεροτσουλήθρα της Γερμανίας με μήκος 25 μέτρων.



Παραλία «Ναυθόλσβικ», Ρέυκιαβικ, Ισλανδία
Η παραλία Ναυθόλσβικ βρίσκεται στην ανατολική ακτή της Ισλανδίας. Αν και οι θερμοκρασίες στην θάλασσα της ευρύτερης περιοχής δεν ξεπερνούν τους 10 βαθμούς κελσίου, η συγκεκριμένη παραλία θερμαίνεται από το υπόγειο γεωθερμικό σύστημα της πόλης. Έτσι τα νερά της θάλασσας φτάνουν τους 20 βαθμούς το καλοκαίρι. Εάν πάλι βρίσκετε την θάλασσα κρύα, μπορείτε έναντι μικρής αμοιβής να ρίξετε μια βουτιά στις δυο μικρές «πισίνες» του γλυκού νερού, όπου οι θερμοκρασίες είναι στους 38 βαθμούς. Μετά το μπάνιο σας μπορείτε να νοικιάσετε ένα σκάφος από το Siglunes Sailing Club ή να επαναφορτίσετε τις μπαταρίες με καροτόσουπα σε ένα από τα κοντινά εστιατόρια, για να είστε έτοιμοι για την νυχτερινή ζωή του Ρέυκιαβικ.



Παράλια «Κρόσμπυ», Κρόσμπυ, Αγγλία
Η μικρή παραθαλάσσια κωμόπολη Κρόσμπυ βρίσκεται περίπου 15 χιλιόμετρα βόρεια του Λίβερπουλ. Αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει από όλα τα άλλα μικρά χωριουδάκια της ευρύτερης περιοχής είναι τα 100 σιδερένια ανθρώπινα ομοιώματα που βρίσκονται στη παραλία, αγναντεύοντας τα κύματα. Το σουρεαλιστικό τοπίο είναι το έργο «Another Place» του βρετανού γλύπτη Άντονι Γκόρμλι. Τα αγάλματα έχουν εκτεθεί σε Νορβηγία, Γερμανία και Βέλγιο και ύστερα από αγώνα των κατοίκων, παρέμειναν στο Κρόσμπυ από το 2006. Μερικά από τα αγάλματα χάνονται κάτω από τα κύματα της παλίρροιας και άλλα βυθίζονται στην άμμο. Παρόλα αυτά, θα ήταν εύκολο να μπερδέψετε από απόσταση τις φιγούρες για γυμνιστές, αν δεν ήταν τόσο αφιλόξενα κρύα τα νερά της Βρετανίας. Η κωμόπολη δεν έχει πολλές επιλογές για κατάλυμα, αλλά υπάρχει τουριστικό θέρετρο με εστιατόριο, μπαρ, πισίνα και γυμναστήριο.



«Σαν Αλφόνσο ντελ Μαρ», Αλγκαρόμπο, Χιλή
Εκ πρώτης όψεως, φαίνεται παράδοξο το παραθαλάσσιο Σαν Αλφόνσο ντελ Μαρ να έχει την μεγαλύτερη πισίνα του κόσμου. Η πισίνα έχει μήκος γύρω στο ένα χιλιόμετρο και χωρητικότητα 250 εκατομμύρια κυβικά νερό, οπότε θα μπορούσαμε να την χαρακτηρίσουμε ως τεχνητή λίμνη. Με μια πιο προσεκτική ματιά καταλαβαίνει κανείς γιατί υπάρχει η πισίνα, αφού η θερμοκρασία της θάλασσας δεν ξεπερνά τους 17 βαθμούς Κελσίου. Πέραν του κρύου όμως, υπάρχουν και τα ισχυρά θαλάσσια ρεύματα που την κάνουν ακόμα πιο αφιλόξενη. Αντίθετα η πισίνα έχει ήρεμα νερά, με θερμοκρασία να βρίσκεται σταθερά στους 26 βαθμούς. Το σύμπλεγμα τουριστικών θέρετρων που περιστοιχίζουν την πισίνα θυμίζουν μια σύγχρονη πόλη των Μάγια, με τα τεράστια κτίρια σε σχήμα πυραμίδας να δεσπόζουν πάνω από την κολοσσιαία πισίνα. Εάν δεν σας ενθουσιάζει τόσο πολύ η πισίνα, μπορείτε να αξιοποιήσετε τις πλούσιες εγκαταστάσεις των τουριστικών θέρετρων.



«Μπόουλιγκ Μπολ» Μεντοσίνο, Καλιφόρνια, ΗΠΑ
Η συγκεκριμένη παραλία της βόρειας Καλιφόρνια θυμίζει καλλιτεχνική εγκατάσταση: στρογγυλές πέτρες με διάμετρο 1 με 1,5 μέτρα ξεπροβάλουν κάτω από τα κύματα με την παλίρροια. Όταν η στάθμη είναι χαμηλή, η αμμουδιά είναι γεμάτη τέτοιες πέτρες, κι όμως, είναι ένα απόλυτα φυσικό φαινόμενο! Οι στρογγυλές πέτρες είναι πλούσιες σε μεταλλικά στοιχεία, αφού η θάλασσα του Ειρηνικού έχει διαβρώσει το πιο μαλακό «περίβλημα» λάσπης που απέκτησαν στις αρχές της Καινοζωικής περιόδου, πριν από 65 εκατομμύρια χρόνια. Παρά την επιστημονική εξήγηση οι στρογγυλές πέτρες δίνουν έναν μυστηριακό χαρακτήρα στο περιβάλλον. Περίπου 6 χιλιόμετρα πιο πάνω θα βρείτε τον φάρο «Point Arena», ένας από τους υψηλότερους της δυτικής ακτής των ΗΠΑ. Όσοι επιθυμούν μπορούν να διανυκτερεύσουν σε ένα από τα τέσσερα σπιτάκια του φύλακα, όλα εξοπλισμένα με τζάκι, κουζίνα και θέα τη θάλασσα.



«Repulse Bay», Χονγκ Κονγκ, Κίνα
Η συγκεκριμένη τεχνητή παραλία βρίσκεται στη νότια ακτή του Νησιού Χονγκ Κονγκ και πρόκειται για έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της πόλης. Τα καλοκαίρια γίνεται το αδιαχώρητο από τουρίστες και ντόπιους. Για την ασφάλεια των λουομένων υπάρχουν πλωτές πλατφόρμες και δίχτυα για να πιάνουν καρχαρίες... καθώς και ένας δράκος! Σύμφωνα με την παράδοση ένας δράκος μένει στην κορυφή του παρακείμενου βουνού και ένας δάσκαλος του φενγκ σουι είχε προειδοποιήσει τους αρχιτέκτονες της τεχνητής παραλίας ότι η κατασκευή μιας 37όροφης πολυκατοικίας θα απέκλειε τον δράκο από την ακτή. Έτσι, οι αρχιτέκτονες σχεδίασαν μια τρύπα στο μέσο του κτίσματος, για να μην έχουν αντιμετωπίσουν την κακή τύχη! Στην παραλία θα βρείτε και περίτεχνα αγάλματα κινέζικων θεοτήτων της θάλασσας στο ναό «Kwum Yam». Ρίξτε ένα κέρμα στο στόμα του αγάλματος ψάρι για καλή τύχη. Τέλος, υπάρχει η γέφυρα Longevity, την οποία εάν διασχίσετε θα...κερδίσετε τρεις επιπλέον μέρες ζωής!
Πηγή : planitikos

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφοδεύστε τις σκέψεις σας ελεύθερα!